On entistäkin tärkeämpää pitää huolta lapsistamme ja luonnostamme!

huhti 10, 2020

Olemme iloisia saadessamme esitellä uuden yhteistyökumppanimme!

Legnolandian leikki- ja liikuntavälineet valmistetaan perustuen kiertotalouteen ja ympäristöystävälliseen tekniikkaan. Tuotteet maalataan uusimman tekniikan turvallisilla orgaanisilla biomaaleilla, jotka on kehitetty kasviraaka-aineista, kuten maatalous- ja elintarviketeollisuuden jätteistä sekä mm. eläinten ylijäämäruuasta.
Tehdas on kehittänyt tuotantojärjestelmän, jolla päästään lähes 0-tason
hiilidioksidipäästöihin. Järjestelmät vähentävät CO2-päästöjä peräti 2400 tonnia vuosittain. Jokaiselle tuotteelle on laskettu CO2 -kilomäärä, joka kertoo kuinka paljon päästöjä voi vähentää valitsemalla kyseisen tuotteen. Sähkö on peräisin aurinkojärjestelmästä sekä läheisiltä vesivoimalaitoksilta. Tehtaan lämpöenergia tuotetaan nykyaikaisessa biomassalaitoksessa, jonka raaka-aine muodostuu puun ja puunkorjuun ylijäämämateriaaleista.
Tuotteiden perusraaka-aine on erinomaisesti ulkovälineiseen sopiva saksanpihta (abies alba). Puumateriaali saadaan nopeasti lyhyiden kuljetusreittien ansiosta PEFC-sertifioiduista metsistä. Lähituotanto on keskeinen tekijä maantiekuljetusten aiheuttamien päästöjen
poistamisesta lähes kokonaan.
Legnolandia on aloittanut tuotesuunnittelun, jonka tarkoituksena on poistaa kaikki muoviosat. Yli 600 -tuotteen valikoimissa onkin jo 280 muovitonta tuotetta. Vuonna 2018 Legnolandialle myönnettiin ”DFA – Quality Design For All ” -inklusiivisen muotoilun palkinnon “Triennale in Milan” -näyttelyssä.

Palkinnon perusteina olivat nämä Legnolandian ansiot:
✓ tuotannon energiansäästöjärjestelmät, lähiraaka-aineiden käyttäminen,
metsien luonnonvarojen säilyttämisen huomioiminen yritystoiminnassa
✓ leikkikenttävälineiden luokitteleminen toiminnallisuuden mukaan,
kiinnittäen erityistä huomiota vammaisiin lapsiin
✓ suunnittelijoiden tietoisuuden lisääminen yhdistävien leikkialueiden
tutkimuksesta ja hyödyistä
✓ yhteistyö yliopistojen, järjestöjen ja eri alojen ammattilaisten kanssa
kaikille soveltuvien leikkivälineiden kehittämiseksi

Legnolandia -tuotevalikoima sisältää runsaan joukon leikkivälineitä eri-ikäisille lapsille, lasten puutarhatuotteita, ulkokuntoilu- ja senioriliikuntavälineitä, OCR -liikuntaratoja sekä ulkokalusteita.
Olemme julkaisseet Legnolandian 2020 -esitteen kotisivuillamme sekä hinnaston ainutlaatuisista TREES -puumajaleikkivälineistä, jotka ovat saaneet suuren suosion eri puolilla maailmaa.
Luonnollisista materiaaleista valmistetut tuotteet ovat turvallisia ihmisille ja ympäristölle. Luomme leikkipaikkoja, joissa kaikki lapset viihtyvät ja innostuvat leikkimään yhdessä.